dilluns, 5 de desembre del 2011

QUÈ FEM A MEDIACIÓ

Hola companys,
aquí us deixo un document per tal d'informar-vos de la tasca que ens hem proposat la Comissió de Mediació de Conflictes:


Hi ha bàsicament tres àmbits d’intervenció:
  1. La PREMEDIACIÓ.
  2. La MEDIACIÓ “CLÀSSICA”.
  3. APLICACIÓ DE MESURES CORRECTORES DE CONDUCTES CONTRÀRIES A LA BONA CONVIVÈNCIA AL CENTRE.
1.- La PREMEDIACIÓ té per objectiu evitar que una situaciò derivi en un conflicte, per això és important que qualsevol membre de la Comunitat Educativa que detecti aquesta situació ho comunique als companys de l’equip de mediació, de manera directa o mitjançant una sol·licitud d’intervenció que es depositarà a la bústia situada enfront de consergeria.

2.- La MEDIACIÓ “CLÀSSICA” s’aplica quan dues o més persones es troben en una situació conflictiva. Té per finalitzar la intervenció d’una parella de mediadors per orientar a les persones en conflicte , mitjançant l’ús del diàleg, a la recerca d’una solució al conflicte que siga satisfactòria per a les dues parts. El procediment per sol·licitar la intervenció de l’equip de mediació és el mateix que al cas anterior.

Tant la premediació com la mediació “clàssica” es començaran a aplicar, amb profunditat, quan els professors de mediació hagin completat la seva formació, és a dir, a partir del dia 14 de gener. Mentrestant, fan la mediació el professorat que ha fet cursos de mediació Això es fa amb la intenció de tenir un coneixement més profund de les estratègies a seguir en cada cas i garantir una major eficiència en les actuacions que es duran a terme.

3.- APLICACIÓ DE MESURES CORRECTORES DE CONDUCTES CONTRÀRIES A LA BONA CONVIVÈNCIA AL CENTRE.

En aquest cas, els recursos humans i físics de mediació s’apliquen com a eina per a la millora de la convivència al centre.
El procediment que es segueix és el següent:

1. Els caps d’estudis informen a la coordinadora de mediació dels alumnes amb falta lleu o greu que realitzaran algún dia d’”expulsió interna”, així com el tipus de falta comesa. Aquesta sel·lecció de l’alumnat es fa tenint en compte la predisposició de l’alumnat a assistir al centre i, en el seu cas, el grau d’aprofitament en intervencions anteriors

2. La coordinadora de mediació comunica setmanalment, a la resta de companys/es de l’equip de mediació, l’alumnat que s’ha d’atendre i el tipus de falta comesa, per tal de sel·leccionar els recursos a treballar amb ells. Al mateix temps, envia un SMS al professorat d’aquestos alumnes perquè li preparin la feina que ha de realitzar, relacionada amb el currículum . Aquesta feina s’ha d’anotar al “Quadernet de recollida de feina “situat entre les safates de recollida de la feina dels professors absents".

3. Cada dia que s’ha d’atendre a algún alumne, la coordinadora de mediació fa arribar a la biblioteca la feina relacionada amb el currículum que ha de fer l’alumnat i el seu horari de classe., ja que cada sessió l’alumnat ha de realitzar activitats del currículum de la matèria corresponent i altres activitats correctores de la conducta que ha suposat la falta ( d’habilitats socials, tècniques d’organització i aprofitament del temps, prevenció del consum de substàncies adictives, de resolució de conflictes,...).

4.Cada professor de guàrdia de mediació registra a un quadernet de seguiment de l’alumnat, la seva assitència , així com la seva actitud i les activitats i qüestions tractades, i a partir d’ahi i de l‘intercanvi de punts de vista entre els membres de l’equip de mediació, es fa una valoració del grau d’aprofitament de l’alumnat.

5. S’informa als tutors dels resultats obtinguts i de les activitats realitzades amb l’alumnat.

6. Cadascú dels alumnes és cootutoritzat , a partir d’aquest moment, per un membre de l’equip de mediació, que s’encarregarà de fer un seguiment més personalitzat d’aquest junt amb el/la tutor/a.

En general, la nostra valoració ha estat positiva, ja que dels tretze alumnes que hem atès , nou han valorat l’atenció prestada i s’han mostrat receptius i concients de la necessitat d’un compromís personal, i de sabre posar-se en el lloc dels altres i de l’ús del diàleg, com alternativa més valuosa en la relació amb les altres persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada